Home Ondernemen Een aantal manieren om de productiviteit van je team te verhogen

Een aantal manieren om de productiviteit van je team te verhogen

door Timothy
0 Reactie

Als je het hebt over team management dan gaat het niet alleen om het team te sturen maar juist ook om de productiviteit te verhogen. Bij een effectief team is het team optimaal productief. In de praktijk is het moeilijk om de productiviteit van een heel team te optimaliseren. Veel managers bekijken video’s hoe je de productiviteit van een team kunt verhogen. Een aantal manieren hoe je de productiviteit van een team kunt verhogen.

Ga het persoonlijke gesprek aan

Het team management is niet alleen inspireren, motiveren en aansturen van een team als een eenheid. Een team bestaat natuurlijk ook gewoon uit allemaal individuen en hebben allemaal gerichte aandacht nodig. En het is een feit dat niet ieder teamlid zich in het team durft uit te spreken. Daarom is het aan te raden om het persoonlijke gesprek aan te gaan. Dit zorgt voor een stuk meer vertrouwen en openheid. En dit resulteert weer in het verhogen van de productiviteit binnen het team.

Een teamstrategie opstellen

Is de doelstelling niet duidelijk, taken niet helder of ontbreekt er een gezamenlijke speelwijze dan kan dat invloed hebben op de productiviteit van het team. Daarom is het aan te raden op al deze vlakken helder te zijn. Dit kun je bereiken door met je team een teamstrategie op te stellen. Alle onduidelijkheden verdwijnen en iedereen weet wat hem of haar te doen staat. En dit verhoogt dus de productiviteit van je team.

Aandacht besteden aan teambuilding

Teambuilding is van ontzettend belang voor het verhogen van de productiviteit van je team. In een goed georganiseerd team voelen de leden zich veilig bij elkaar en weten ze elkaar te vertrouwen. Belangrijk is het gevoel dat ze bij en over elkaar hebben. Door aandacht te besteden aan teambuilding zorg je ervoor dat er aandacht wordt besteed aan onderlinge emoties en dit zorgt op z’n buurt voor een verhogend effect van de productiviteit. Je kunt bijvoorbeeld in een werkoverleg teamleden reflecteren over de samenwerking.

Het verdelen van de werkdruk

Om optimaal te kunnen functioneren in een team moeten de taken op een slimme manier verdeeld worden. Het kan niet zo zijn dat het ene teamlid veel meer doet dan de ander. Zo lopen de zaken scheef en ontstaan er frustraties. En daardoor vermindert het de productiviteit van een team. Verdeel de taken dan ook op een effectieve manier.

Gerelateerde berichten

logo-menufooter

Nebib, hét platform voor zakelijke nieuwtjes en ontwikkelingen. Onze missie is om jou relevante, betrouwbare en toegankelijke informatie te bieden. 

Recente berichten

Nebib.nl – Alle rechten voorbehouden