Home Marketing Zo zet je een efficiënte salesfunnel op

Zo zet je een efficiënte salesfunnel op

door Timothy
0 Reactie

Om efficiënt een salesfunnel op zetten is nog niet zo makkelijk. Dat komt omdat een salesfunnel namelijk bestaat uit veel diverse onderdelen waarbij je veel aandacht moet besteden. Alle onderdelen moet in elkaar overvloeien en goed op elkaar aansluiten. Een aantal belangrijke stappen als je besluit een salesfunnel op te zetten.

Krijg een helder beeld van de doelgroep

Een efficiënte salesfunnel begint bij het helder hebben van je doelgroep. Dan bijvoorbeeld na over wie je precies wilt bereiken. En hoe je perfecte klant er precies uitziet. Denk ook na over wat de interesses en problemen van je klant kunnen zijn. Wat zegt, voelt en denkt je klant? Schrijf alle antwoorden op en maak je ideale klant.

Wat wordt het doel van de salesfunnel?

Vervolgens is het van belang om het doel van je salesfunnel op te stellen. Wil je bijvoorbeeld een x aantal verkopen behalen? Of wil je aanvragen voor je dienst binnenkrijgen? Formuleer op een helder manier wat je precies wilt bereiken.

Geef iets gratis weg

Nederlanders vinden gratis producten of diensten geweldig. Gratis dingen weggeven is de perfecte manier om klanten aan te trekken. Zo kun je bijvoorbeeld besluiten om iets gratis weg te geven waar je een e-mail adres voor terugkrijgt. Zo komt je perfecte klant in de salesfunnel. Bedenk goed wat je gratis wilt weggeven en besteedt daar goed de tijd aan om te ontwikkelen.

Bekijk de opbouw van je producten of diensten

Door een goede salesfunnel op te zetten kun je het productaanbod sturen en een logische opbouw bieden. Denk na over welke producten je wilt aanbieden, voor wie de producten bedoeld zijn, welke prijs je de producten geeft en wat het resultaat van de producten zijn. Heb je dit in kaart dan weet je welke producten of diensten je het best kunt aanbieden.

Maak een website aan met deze pagina’s

Bij het opzetten van een salesfunnel heb je een aantal websites pagina’s nodig. Het gaat om de opt in pagina waar je bijvoorbeeld een inschrijfformulier kunt plaatsen. Een bedankpagina nadat je ideale klant het inschrijfformulier heeft ingevuld. En een verkooppagina waar je je product of dienst verkoopt.

Optimaliseren, analyseren en testen

Loopt de salesfunnel inmiddels dan kun je bekijken hoe precies de klanten door de funnel lopen. Je wilt zien hoe goed de salesfunnel werkt en dat kun je doen door de resultaten te analyseren en rapportages te bekijken. Door het analyseren van de data kun je gaan optimaliseren.

Gerelateerde berichten

logo-menufooter

Nebib, hét platform voor zakelijke nieuwtjes en ontwikkelingen. Onze missie is om jou relevante, betrouwbare en toegankelijke informatie te bieden. 

Recente berichten

Nebib.nl – Alle rechten voorbehouden