Home Ondernemen Hoe je jouwbedrijf kunt laten groeien door het aantrekken van de juiste talenten

Hoe je jouwbedrijf kunt laten groeien door het aantrekken van de juiste talenten

door Timothy
0 Reactie

Veel branches kampen met een tekort aan personeel en een hoog personeelsverloop. Op allerlei manieren proberen bedrijven talent aan zich te binnen en binnen te houden. Bedrijven moeten zich aanpassen en moeten zich veranderen. Op welke manieren kun je het beste talenten aan je bedrijf binden en zodoende je bedrijf te laten groeien?

Wat sluit goed op elkaar aan?

Wil je zorgen dat de waarden van het bedrijf en de kandidaat goed op elkaar aansluiten dan is het nodig om eerst goed inzicht te hebben wat zowel het bedrijf als kandidaat belangrijk vinden. Zorg ervoor dat de drijfveren goed overeenkomen met elkaar. De werving persoon moet dan ook sollicitanten bij een sollicitatiegesprek duidelijk maken wat de precieze waarde zijn van het bedrijf. Denk dan bijvoorbeeld aan opiniemaker, maatschappelijke verbetering, innovatie, creativiteit en klantgerichtheid. Weet van je organisatie of teamwork in het bedrijf beloond wordt. En of er veel concurrentie heerst of juist veel warme sfeer. Is er individualisme of wordt er binnen de lijntjes gekleurd?

Op welke manier vind je het juiste talent?

Het is een hele kunst om tijdens een sollicitatiegesprek vragen te stellen zodat je precies weet hoe de kandidaat zich op de werkvloer gaat gedragen en hoe het precies zit met de motivatie. De vragen kun je voorbereiden nadat je hebt onderzocht wat de waarden van je bedrijf zijn. Door de juiste vragen te stellen geef je de sollicitant de kans op voorbeelden te bespreken over zijn of haar verleden en hoe zij passen bij de waarden van de organisatie.

Zorg dat je altijd ruimdenkend bent

Zorg ervoor dat je een lijst maakt met vaardigheden waarover de kandidaat moet beschikken en koppel deze vaardigheden aan de waarden van het bedrijf. Daarnaast doe je er verstandig aan om dit met het team te bespreken hoe de waarden precies tot uiting komen in het dagelijkse werk. Spreek over invloeden van de bedrijfscultuur op prestaties en bespreek met kandidaten op wat voor manier ze dit in het verleden precies hebben aangepakt.

Maak gebruik van bestaande middelen

Is het zo dat een team met een ander team werkt vraag wat zij denken over het nieuwe teamlid. Hoe ging het met de vorige relatie? Zijn interne netwerken en zakelijke samenwerkingen van belang zorg er dan voor dat je goed doorvraagt naar de ervaringen. Recruitment kan best complex zijn en lastig te doorgronden. Je moet met van alles rekening houden voor de meest ideale kandidaat voordat ze een contract gaan tekenen.

Gerelateerde berichten

logo-menufooter

Nebib, hét platform voor zakelijke nieuwtjes en ontwikkelingen. Onze missie is om jou relevante, betrouwbare en toegankelijke informatie te bieden. 

Recente berichten

Nebib.nl – Alle rechten voorbehouden