Home Ondernemen Een bedrijf beschermen tegen cyberaanvallen

Een bedrijf beschermen tegen cyberaanvallen

door Timothy
0 Reactie

Het is vandaag de dag zo dat ieder bedrijf risico loopt op aanvallen van cybercriminelen. Je hebt natuurlijk beveiligingssoftware maar dat houdt maar een deel van cybercriminelen op afstand. Daarom is naast het gebruik van beveiligingssoftware het ook belangrijk dat je je bedrijf beschermt op allerlei andere manieren. Een aantal van deze manieren uitgelicht.

Maak gebruik van verschillende unieke wachtwoorden

Zorg dat je altijd gebruik maakt van verschillende unieke wachtwoorden en beveilig je systemen en social media accounts met een twee staps verificatie. Dit verkleint de kans op digitale inbraak. Het is belangrijk om niet alleen te denken aan technische beveiliging, maar ook dat je personeel zich veilig gedraagt. Twee staps verificatie is een extra beveiliging en laat je naast je wachtwoord nog een andere manier zien voor toegang van je account. Laat daarnaast je personeel hun wachtwoord niet delen met anderen en laat je personeel hun wachtwoorden regelmatig veranderen. Daarnaast is het belangrijk om te checken of bepaalde personen onnodig toegang hebben tot bijvoorbeeld de administratie of ander delen van je bedrijf.

Houd je programma’s up to date

Aan te raden is om je programma’s en software altijd up te daten met de laatste versies. Maak dan ook gebruik van automatische updates, want deze repareren direct zwakke plekken in de software. En zorg er ook voor dat personeel niet zelf software kan downloaden. Als dit wel het geval is dan kun je niet zeker weten of dit wel veilig is en kan vervelende gevolgen hebben. Beveilig je netwerk altijd met een WPA2 standaard, wat een verbeterd wifi beveiligingsprotocol is, en investeer in goede beveiligingssoftware van apparaten verbonden met internet. Zo bescherm je de apparaten tegen virussen of malware.

Tools waar je cyberaanvallen en cybercrime mee kunt tegenhouden

In deze tijd vind je veel verschillende praktische tools om cyberaanvallen te weren. Denk bijvoorbeeld aan tools zoals Digitaltrustcenter en basisscan cyberweerbaarheid. Dit soort programma’s verkleinen cyberaanvallen binnen je organisatie. Dit soort scans stellen vragen over de beveiliging van je organisatie. Op basis van je gegeven antwoorden geeft het programma feedback terug hoe je beter je organisatie kunt beveiligen tegen cyberaanvallen. Digitaltrustcenter is ontwikkeld door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en biedt een helpende hand om op een veilige manier te ondernemen.

Gerelateerde berichten

logo-menufooter

Nebib, hét platform voor zakelijke nieuwtjes en ontwikkelingen. Onze missie is om jou relevante, betrouwbare en toegankelijke informatie te bieden. 

Recente berichten

Nebib.nl – Alle rechten voorbehouden