Home Marketing Lees hier hoe je een bedrijf kunt laten groeien met contentmarketing

Lees hier hoe je een bedrijf kunt laten groeien met contentmarketing

door Timothy
0 Reactie

Ben je een beetje bekend in de marketing dan zal contentmarketing je bekend in de oren klinken. Het is een belangrijk maar ruim begrip en mag niet onderschat worden. Het grote doel van dit type marketing is om waardevolle content te bieden aan je doelgroep. Je kunt dit mogelijk maken door middel van informatie geven, maar ook is het mogelijk om je doelgroep te amuseren. Een aantal tips hoe je je bedrijf kunt laten groeien met contentmarketing.

Ga het gesprek aan met je doelgroep

Door middel van contentmarketing toe te passen ga je makkelijker het gesprek aan met je doelgroep. Zodoende kun je beter begrijpen wat je doelgroep belangrijk vindt en wat ze bezig houden. En zodoende kun je je product of dienst afstemmen op je doelgroep. Plaats je interessante waardevolle content op je website of social media kanalen dan zullen klanten eerder geneigd zijn terug te komen. Blijf consistent en spreek je doelgroep op een persoonlijke manier aan. Succes is gegarandeerd.

Contentmarketing gaat gepaard met SEO

Met het toepassen van content marketing verhoog je de online zichtbaarheid van je bedrijf en het organisch zoekverkeer. Dat komt omdat zoekmachines veel houden van originele unieke content. Google is altijd op zoek naar wat relevant voor de gebruiker is. Maak je relevante content dat waarderen zoekmachines en je zult merken dat je hoger in de zoekresultaten gaat scoren. Qua originele content kun je denken aan bijvoorbeeld een uitgebreide handleiding van je product of een blogpost. Zoekt jouw doelgroep hiernaar en jij hebt een artikel op je website staan van dat onderwerp dan trek je met gemak bezoekers naar je website.

Contentmarketing levert meer conversies en leads op

Contentmarketing zorgt dus in ieder geval voor een beter relatie met klanten. Met het plaatsen van unieke content zorg je dat er een stukje vertrouwen ontstaat tussen jou en je doelgroep. Content helpt SEO en naamsbekendheid en zo trek je meer nieuwe klanten naar je toe. Je kunt dus daadwerkelijk nieuwe potentiële klanten omzetten naar bestaande klanten met contentmarketing. En natuurlijk versterk je met unieke content ook de band en het vertrouwen met al bestaande klanten. Dat betekent dus meer leads en conversies en dat is waar het allemaal omdraait bij het toepassen van contentmarketing.

Gerelateerde berichten

logo-menufooter

Nebib, hét platform voor zakelijke nieuwtjes en ontwikkelingen. Onze missie is om jou relevante, betrouwbare en toegankelijke informatie te bieden. 

Recente berichten

Nebib.nl – Alle rechten voorbehouden