Home Marketing Een bedrijf laten groeien met e-mailmarketing

Een bedrijf laten groeien met e-mailmarketing

door Timothy
0 Reactie

Je zult vast elke dag veel e-mails in overvloed ontvangen. Dat is niet heel raar omdat e-mails uitermate geschikt zijn om je (potentiële) klanten op een goedkope, snelle en goede manier te bereiken. Uit een recent onderzoek blijkt dat 50% van inkomsten komt uit e-commerce. Hoe kun je je bedrijf laten groeien met e-mailmarketing?

Wat houdt e-mailmarketing precies in?

Het sturen van mailtjes naar alle klanten is best aardig wat werk, zeker als je een groot klantenbestand hebt. Gelukkig is tegenwoordig veel geautomatiseerd en gaat het sturen van een grote bulk aan mailtjes een stuk sneller. Je kunt met geautomatiseerde tools niet alleen normale e-mails versturen, maar het is ook mogelijk om deze e-mails te personaliseren. Dat kun je doen door gebruik te maken van klantdata. Verschillende tools verzamelen allerlei data zoals contract records, lidmaatschap en levenscyclusfase van je abonnees. Zo ben je in staat op de juiste manier en op het juiste moment e-mails naar je klanten te versturen.

De juiste plugin kiezen voor e-mailmarketing

De meeste websites draaien tegenwoordig op WordPress en daardoor zijn er veel plugins te vinden om je e-mailmarketing een stuk soepeler te laten verlopen. Denk aan plugins zoals Sleeknote, Maropost, Mailjet, SendinBlue en de bekendste Mailchimp. Belangrijk bij het kiezen van een plugin is dat het aansluit op de wensen van jouw bedrijf. Daarnaast moet je ook opletten dat je gebruik maakt van de laatste update, de waarderingen, aantal actieve installaties en welke versie je nodig hebt om te downloaden. Heb je dit in beeld dan kun je een plugin downloaden om je e-mailmarketing te regelen.

E-mailmarketing laat je bedrijf groeien en bloeien

Het gebruik maken van e-mailmarketing is belangrijk om diverse redenen. Daarom is het verstandig om binnen je marketingstrategie hierop te focussen. Dit doe je het beste door een plugin of tool te gebruiken. De meeste van dit soort tools zijn te integreren met een platform zoals WordPress. En dat gaat simpel, snel en makkelijk. Als je je bedrijf een nieuwe boost wilt geven dan is het aan te raden om e-mailmarketing te gaan gebruiken. Je zult merken dat je meer klanten krijgt en dat het conversiepercentage zal gaan stijgen. Natuurlijk hoef je niet zelf e-mailmarketing te gaan doen en is het mogelijk om het uit te besteden. Er zijn genoeg online marketing bedrijven met de mogelijkheid om e-mailmarketing toe te passen voor jouw bedrijf.

Gerelateerde berichten

logo-menufooter

Nebib, hét platform voor zakelijke nieuwtjes en ontwikkelingen. Onze missie is om jou relevante, betrouwbare en toegankelijke informatie te bieden. 

Recente berichten

Nebib.nl – Alle rechten voorbehouden